Közös kincsünk az isaszegi csapvíz

Közös kincsünk az isaszegi csapvíz

Dr. Budaházi Árpádnak, a Családok Isaszegért Egyesület elnökének gondolatai, hogy miért érdemes ásványvíz helyett is csapvizet fogyasztani Isaszegen:
„Ha csak tehetem, isaszegi csapvizet iszom. Még a kedvenc korsómba is az szokott folyni. Mi, isaszegiek abban a különleges helyzetben vagyunk, hogy a vezetékes ivóvizünknek nemcsak a minősége, hanem az íze is kiváló.  Manapság az is különlegesnek számít, hogy van belőle elég, vagyis nálunk nem jellemző a probléma, amellyel küzd a környező települések némelyike, hogy az elfogadatónál gyorsabb ütemű lakosságnövekedés időszakosan vízhiánnyal is párosul a szárazabb napokban, hetekben.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ mérései szerint az isaszegi csapvíz számtalan vizsgálati szempontból kiváló minőségű: https://www.nnk.gov.hu/index.php/kozegeszsegugyi-laboratoriumi-foosztaly/kornyezetegeszsegugyi-laboratoriumi-osztaly/vizhigienes-laboratorium/ivoviz/magyarorszagi-telepulesek-ivovizminosege?view=placemarks
Szintén jó hír, hogy ólommal sem szennyezett a csapvizünk:
https://efop180.antsz.hu/temak-konyezetegeszsegugy/olom-az-ivovizben/olomkockazati-terkep.html
Mindezek ellenére számos isaszegi háztartásban fogy a szénsavas és a szénsavmentes ásványvíz is. Gondolhatjuk azt is, hogy a nagyjából 100 Ft egy liter palackos vízért nem is olyan sok. De ha azt vesszük figyelembe, hogy 1 m3, azaz 1000 liter vezetékes víz a csatorna díjával és az ÁFÁ-val együtt is csak körülbelül 600 Ft, miközben ugyanennyi palackos víz 100 000 Ft-ba kerül, akkor rögtön látjuk, hogy a palackos víz bizony sokkal drágább. (Köszönjük Vas Attilának a kiszámolást!)
Már csak a pénzmegtakarítás miatt is érdemes az isaszegi csapvíz mellett maradni, és nem mellesleg a környezetünket sem terheljük műanyag palack hulladékkal. Ha pedig van egy kis vagy egy nagyobb kulacsunk, még a munkahelyre, iskolába (bárhova) is magunkkal vihetjük az isaszegi ízű szomjoltót.”