Válaszlevél érkezett a MÁV területi igazgatójától

Egyesületünk elnöke, Dr. Budaházi Árpád 2023. június 17-én fordult a MÁV területi igazgatójához, mivel a Rózsa utcai gyalogút mentén egyes betonelemek balesetveszélyesen megdőltek, illetve hamarosan megdőlnek, másrészt a korábban kerítésként szolgáló betonelemek esztétikailag rondítják a Rózsa utcát, ahogy az utcában lévő MÁV-hoz tartozó lakatlan épület is.

Szintén tájékoztatta arról, hogy az elmúlt napokban, hetekben több családtól is jelzést kaptunk, hogy a Rózsa utcával párhuzamos, a MÁV-hoz tartozó betonos útszakaszról személyautók hajtottak ki a Rózsa utcára nagy sebességgel. Baleset eddig nem történt, viszont igen balesetveszélyes, hogy a gyalogosok nem feltétlenül számítanak arra, hogy a megszakadó gyalogúton valaki nagy sebességgel hajt át.
A MÁV területi igazgatója az alábbiakról tájékoztatta egyesületünk elnökét a levelében:
  • A Rózsa utcával párhuzamos útszakasznál behajtani tilos (kivéve MÁV engedéllyel) és elsőbbségadás kötelező táblát helyeznek majd el, illetve forgalomcsillapító eszközt telepítenek a gyalogosok védelmében, hogy ezzel is csökkentsék az útszakaszról a Rózsa utca felé kihajtók sebességét.
  • A Rózsa utca mentén lévő romos betonkerítést el fogják bontani.
  • A Rózsa utcában lévő rossz állapotban levő MÁV-hoz tartozó lakatlan épülettel kapcsolatban Igazgató Úr nyitottságot mutatott arra, hogy az önkormányzat vagy a Családok Isaszegért Egyesület használatba vegye, ha van erre irányuló szándék.
    Köszönjük Igazgató Úrnak és a MÁV-nak a nyitottságot a problémáink megoldására!