Ütőképes városrendészet, megerősített polgárőrség, megnövelt rendőri jelenlét és új kamerarendszer: a biztonságos Isaszegért

Ütőképes városrendészet, megerősített polgárőrség, megnövelt rendőri jelenlét és új kamerarendszer: a biztonságos Isaszegért

✅ Ütőképes városrendészetet kell létrehozni!
Jelenleg 3 fős városrendészet van: 2 fő mezőőrrel és 1 fő közterület-felügyelővel.
✅ A létszámot a 12 000 fős lakosság miatt növelni szükséges, 6-8 főre.
Olyan városrendészetre van szükség, amely éjszaka is készenlétben áll. Ha bármi gond van a városban, akár nappal, akár éjszaka, intézkedni tud. A közterület-felügyelő az intézkedés során, valamint az ellenszegülés megtörése érdekében testi kényszert, könnygázszóró palackot, rendőrbotot és a szökés megakadályozása érdekében bilincset is alkalmazhat. Ha szükséges, rendőrt is hívhat.
✅ Élni kell a rendőrség által az önkormányzatunknak is felkínált önként vállalt rendőrségi túlszolgálat lehetőségével, ami bár pénzbe kerül, de nőne általa Isaszegen a rendőri közterületi jelenlét. Ezáltal folyamatos lenne a rendőrségi látható jelenlét a városban.
✅ A jelenleginél intenzívebben segíteni kell a polgárőrség munkáját. Pénzzel, és toborzással is, hogy nőjön az önkéntes bűnmegelőzők létszáma. A polgárőrségnek fontos szerepe kell legyen abban a jövőben is, hogy jelzést ad a közterület-felügyelőnek, ha intézkedni kell.
✅ Újabb, térfigyelésre is alkalmas kamerákat kell elhelyezni a városban és külterületen is! Akkor van igazán értelme a térfigyelő kamerarendszernek, ha a nap 24 órájában van, aki (közterület-felügyelő) figyelemmel kíséri a monitorokon keresztül, és jelzést ad, ha szabályszegés van.
✅ Szorosabb együttműködést kell kialakítani a városrendészet, a rendőrség és a polgárőrség között! Mind a közös járőrszolgálatokkal, mind a kommunikáció javításával!
A Családok Isaszegért Egyesülettel azon dolgozunk, hogy ez meg is valósuljon, mert a biztonság, a nyugalom kulcsfontosságú a város szempontjából!