Szüreti felvonulást és Szüreti Családi Napot tartottunk

Díszítéssel kezdődött a nap, gyerekek és felnőttek szépítgették a járműveket, hogy szüreti pompájában indulhasson el a felvonulás. Szabó Laci kisbíró indította a menetet, a bíró Ecseri Gábor, a bíróné Ecseri Gáborné Tünde volt.
Volt gyönyörű fogat, lovaskocsi, nagytraktor, kistraktor, nagyteherautó, több kisteherautó, kislovak, nagylovak, lovasok és sok-sok gyerek és felnőtt. Ki népviseletben, ki anélkül. A menet megállt a Szent István király templomnál, ahol a tánc mellett sütemény, kalács és bor  várta a résztvevőket, majd a szüreti sokadalom visszatért a Szoborhegyre a Piros Hetes zenekarral egyetemben, ahol már zajlott a Szüreti Családi Nap. Az Isaszegi Asszonykórus szüreti dalcsokorral köszöntötte a szép számú közönséget, majd a Búzavirág Tánccsoport, a Csata Cseperedők, a Csata Táncegyüttes, a Csatangoló Néptáncegyüttes, a Csata Csínytevők, a Csata Csavargók és a szüreti táncház következett.
A CSAKIS Band (Marosi Zoltán, Cserényi József, Tóth Zoltán Illés) egy szám erejéig színpadra állt, majd a TÉT NÉLKÜL zenekar gondoskodott a utcabáli hangulatról.
A rendezvény alatt Szekeres Andrea és Sanyi, valamint Siposné Májer Tünde és csapatuk szüreti hétpróbával várták a gyerekeket. Volt szőlőpréselés, kézműveskedés, arcfestés és sok-sok isaszegi kézműves.
Ahhoz, hogy az idei Szüreti Családi Nap megvalósuljon, megszámlálhatatlan segítséget kaptunk.
Köszönjük az Isaszegi Művelődési Háznak, a Csata Táncegyüttesnek, a Csatangoló Néptáncegyüttesnek, az Isaszegi Asszonykórusnak, a Hadak Útja Lovas Sportegyesületnek, a Szarka Bereki Huszártanya Isaszegnek, hogy társszervezői voltak a rendezvények! Köszönjük a TESCO-nak, hogy 400 000 Ft-tal támogatta a programot! Köszönjük Isaszeg Város Önkormányzatának az áramot és hogy használhattuk a közutakat, az Erdőbirtokossági Társulatnak, hogy igénybe vehettük a Szoborhegy melletti füves területet, az Isaszegi Városüzemeltető Szervezetnek a színpad szállítását, a Magyar Közútnak a főutak használatát, a Gödöllői Rendőrkapitányságnak és az Isaszegi Rendőrőrsnek a szüreti felvonulás biztosítását, az Isaszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, hogy jelenlétükkel segítették a tűzmegelőzést, Vendelnek a gyönyörű fogatot, Kiss Attila Zsoltnak (Mezőgazdasági Vas Műszaki Szaküzlet Isa-Market Bt.), Sinka Jánosnak, Tolnai Lászlónak, Pálinkás Zoltánnak, Verseczki András Manónak, Tolnai Istvánnak, Sztankovics Bélának, Ambrusics Ivánnak, Nagy Károlynak a szüreti felvonulás járműveit. Köszönjük a nagyon finom süteményeket és italokat! Köszönjük a Damjanich János Általános Iskolának, a Klapka György Általános Iskolának, a Gábor Dénes Általános Iskola, Gimnázium és Technikumnak, az isaszegi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolának a járművekre készített díszeket! Köszönjük Street Lángos Isaszeg, Cambiumrendezvény, KriZso, Bérescake Óriáspalacsinta, Király Ildikó (kürtöskalács), Nia Frutta – Isaszeg, Zöld ABC Faragó Bolt, Grznár Családi Húsbolt, Mokos Pincészet – Palkonya, Babicz Pincészet – Mogyoród, hogy Ti is hozzájárultatok a rendezvényünkhöz! Köszönjük Pici Shop, Pálinkás Zoltán, Verseczki András Manó, Pálfi Vill Kft., Isaszegi Vízmű, Mózes Attila és Lopakodó Biztonsági Szolgálat Isaszeg (őrzés), Álom-Kép Szolgáltató Kft., Sipos László, Martinkó Gábor, Dr. Tóvári Boglárka, Kovács Barbara, Isaszegi Római Katolikus Egyházközség, Isaszegi Polgárőrség, Klub Musashi a segítséget! Köszönjük Marosi-Balogh Barbara, hogy főszervezőként összefogtad a rendezvényt!
Mindenkinek mindent köszönünk, aki hozzátett bármit is a Szüreti Családi Naphoz!
Köszönjük az Isaszegi Fotós Egyletnek, és Székelyné Opre Máriának, Báthory Lászlónak, Bebrevszky Dánielnek, hogy megörökítették a rendezvény egy-egy pillanatát! Köszönjük, hogy újra sokan voltunk együtt!