Rózsa utcai MÁV épület

Rózsa utcai MÁV épület

Abban gondolkodtunk, hogy esetleg a Családok Isaszegért Egyesület hasznosíthatná azt. Amolyan civil ház lehetett volna belőle, amelynek használatát megosztottunk volna más isaszegi civil szervezetekkel, hogy ezzel növeljük az Isaszegen jelenleg igencsak hiányzó közösségi terek számát.
Egyeztettünk szakértőkkel és bejártuk az épületet, amely belül még a kintinél is lepusztultabb állapotot mutatott. A tető rossz állapotú, az épület beázik, a falak megsüllyedtek. A megemelt aszfaltozott út, illetve járda miatt nagyobb esőzés idején a Rózsa utca, illetve a Móricz Zsigmond utca felől az épület telibe kapja a csapadékvizet. A közművek egy része ki van kötve, fűtés nincs, a nyílászárók csereérettek. A MÁV jelezte, hogy a bérlőnek kellene felújítani az épületet, aminek már az anyagára is sok millió Forint lenne. Az épület alkalmatlan arra, hogy bármilyen közfeladatot lássunk el benne, ezért úgy döntöttünk, nem élünk az épületbérlés lehetőségével a kedvezményes bérleti díj ellenére sem.
A helyszíni bejáráson továbbá az is elhangzott véleményként, hogy az épületet a vasút korszerűsítés idején, pár éve le kellett volna bontani. Sokkal elhanyagoltabb állapotban volt már akkor is, mint a közelében lévő zöld épület, amelyet viszont anno lebontottak. Az utcakép javítása érdekében a célunk, hogy idővel erre a problémára is találjunk megoldást.