Leendő polgármesterjelöltünk bemutatkozója

Összegyűjtöttem az elmúlt 42 évem legfontosabb állomásait és szakmai tapasztalatait. Mindezt a város javára kívánom fordítani, ha polgármesterré választanak a június 9-i önkormányzati választáson.

Röviden magamról:
Születésemtől fogva Isaszegen élek. Négy gyermek édesapja vagyok, a feleségem hitoktatóként tevékenykedik a katolikus iskolában. Jogász és rendészeti végzettséggel rendelkezem, egyetemi oktatóként dolgozom Budapesten.

Oktatási intézmények, majd a munka világa:
Isaszegen jártam óvodába és általános iskolába, majd tanulmányaimat a Gödöllői Török Ignác Gimnázium angol nyelvi speciális osztályában folytattam. 2000 és 2005 között joghallgató voltam a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, a végzést követően a Rendőrtiszti Főiskolán helyezkedtem el. Kezdetben tudományos- és sajtóreferensként, később oktatóként dolgoztam. Eközben rendőrszervező(tiszt) szakképesítést is szereztem, majd a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolában PhD tudományos fokozatot.

Publikációim és tudományos előadásaim:
66 magyar és angol nyelvű tanulmányt, monográfiákat, valamint egyetemi tankönyveket írtam az elmúlt 17 évben a büntető eljárásjog, a nemzetközi bűnügyi együttműködés és a műszeres hazugságvizsgálat témakörében. Több mint 50 hazai és nemzetközi konferencián tartottam előadást magyar vagy angol nyelven.

Eközben a médiában is tevékenykedtem:
Több mint egy évtizedet dolgoztam TV-ben és rádiókban. Főszerkesztő-műsorvezetőként a gödöllői regionális rádió egyházi magazinjában, valamint a Mária Rádió Fáklya c. magazinjában. Szintén főszerkesztő-műsorvezetője voltam az ATV Együtt a biztonságért rendőrségi magazinjának.

Országos civil szervezetek vezetése:
Elnöke voltam a Rendészeti Doktoranduszok Országos Egyesületének és alelnöke a Corvin köz egykori főparancsnoka, Pongrátz Gergely által alapított 1956-os Magyarok Világszövetségének.

Isaszegi aktvitásaim 2020 előtt és után:
Egyetemista éveim alatt és azt követően is ifjúsági csoportokat vezettem Isaszegen, a feleségemmel részt vettem a katolikus iskola alapítási teendőiben, majd működésének segítésében. Vezetem az Isaszegi Római Katolikus Egyházközség karitatív csapatát és 2024-től az egyházközség képviselő-testületének világi elnökeként is munkálkodom.

2020-ban megalakult a Családok Isaszegért Egyesület:

2020 januárjában a Családok Isaszegért Egyesület alapító elnöke lettem. A célom az volt az egyesület megalapításával, hogy olyan családokkal kezdjünk el közösen dolgozni az isaszegiekért, a városért, akik tétlenkedés helyett Isaszeg fejlődéséért kívánnak tenni. 4 év alatt több mint 100 tagunk, illetve segítőnk lett, akik mindnyájan hiszik, hogy felelősen a jövőnkért csakis közös munkával, közös akarattal tehetünk. Csak így lehet egy jobb isaszegi jelent és napjainknál reményteljesebb jövőt teremteni.

Hiszek abban, hogy a munkának gyümölcse van:

Az elmúlt 4 évet végigdolgoztuk a Családok Isaszegért Egyesülettel. 2020 és 2024 márciusa között összesen 47 rendezvényre hívtuk az isaszegieket, és 17 projekt keretében tettünk a városért. Ezek közül a legbüszkébbek a Béke téri kosárlabdapálya építésre vagyunk.

A nagy lendületű, szakmailag megalapozott, felelős döntéseken alapuló lelkes munkát folytatni kívánjuk magasabb szinten is. A Családok Isaszegért Egyesület jelöltjeivel ehhez kérjük a felhatalmazást a június 9-i önkormányzati választáson! Abban biztos vagyok, hogy megválasztásunk esetén jó kezekbe kerülne a város vezetése!

 

Dr. Budaházi Árpád

a Családok Isaszegért Egyesület leendő polgármesterjelöltje